Şampiyonların Yağı Yamalube…

Yamalube motor yağları bugün, MotoGP, Dünya Superbike Şampiyonası, Dünya Supersport ve FIM Motokros Dünya Şampiyonası gibi motosiklet dünyasının büyük organizasyonlarında pistte motosikletlerin performansını zirveye çıkarıyor ve güvenirliğini ispatlıyor. Dünya Superbike Şampiyonumuz Toprak Razgatlıoğlu’nun da padokunda kullanılan ve R1’in performansını üst seviyelere çıkaran Yamalube motor yağları, Yamaha mühendisleri tarafından 1960’ların başında maksimum performans odaklı bir ürün olarak ortaya çıkarıldı ve bugüne kadar tüm yenilenen motor teknolojileri ile birlikte sürekli geliştirildi.

Yamalube

Yamalube sadece Yamaha markası için değil tüm motosiklet markalarının kullanabileceği, motorun  sıvı parçası olarak yaratıldı. Deniz, yol ya da kar tüm farklı ortamlarda kullanılan araçlar düşünülerek üretilen Yamalube yağları, her zaman maksimum performansı ortaya çıkarıyor ve araçların ömrünü uzatıyor. Yamaha Motor yağ geliştirme çalışmalarını hem makine mühendisliğinde hem de kimyada uzmanlaşmış bir mühendis ve teknisyen ekibiyle yürütüyor. Bu ekip, aynı zamanda motorların kendisini geliştiren kişilerden oluşuyor. Yamaha motor yağlarının babası Yoshinobu Yashiro, “Yağ, motor için damarlarımızdaki kan kadar önemli. Günlük hayatımızda genellikle kanımızın durumunu düşünmeyiz. Motor yağında da aynısı geçerli; kimse onu pek düşünmez. Ama kanımız gibi sürekli devir daim eder. Uygun bir yağ kullanmazsanız, motor fazla dayanmaz. Aynı kanın bir insanın ömrünü etkilediği gibi…” diyor. Motor yağı, motorun çalışması ve performansı için hayati önemdedir ve etkinliği kullanımla birlikte kademeli olarak azalır. Yağı değiştirmeden bozulmaya bırakmak, daha düşük motor performansına ve en kötü senaryoda motor arızasına neden oluyor. Motosiklet motorunun mümkün olan en iyi durumda kalmasını sağlamak için, düzenli olarak yağın değiştirilmesi gerekiyor.

Daha uzun motor ömrü ve daha üstün performans için Yamalube…

Motosikletlerin kalbi olan motor, birçok hareketli parçadan oluşuyor. Yağlama olmazsa, bu parçalar sürtünmenin neden olduğu ısıdan dolayı hasar görüyor. Yağlamanın amacı, sürtünme ve ısıyı azaltmak için hareketli parçaların sürtünme yüzeylerinde yağ filmleri oluşturmak ve böylece parçaları aşınma ve hasara karşı korumak. Aynı zamanda yağlama,sürtünme önleyici etkisi, soğutma etkisi, izolasyon etkisi, tampon etkisi, pas önleyici etkisi ve temizleme etkisi sayesinde motorun düzgün çalışmasına yarıyor.. Yamalube yağları yüksek ince tabaka dayanıklılığı ile daha seri vites geçişine olanak sağlıyor, motor ve şanzımanı koruyarak daha uzun motor ömrünü garanti ediyor. Kir ve aşındırıcı tozlar gibi yabancı maddeler motorların içinde birikir ve performansı olumsuz etkiler. Yamalube, bunları ufak parçacıklar halinde dağıtıp yayıyor ve yağın düzgün ve rahat akmasına sebep oluyor.